ویژگی انواع بالابر و آسانسورها
ساختمانسازی به جزئیات زیادی نیاز دارد و ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد تا یک ساختمان تکمیل شود. بخش مهمی از فرآیند ساختوساز، اطمینان از انتخاب طرح سازه و مصالح مناسب است. علاوه بر آن هنگام ساختن آپارتمانهای چندطبقه، باید به نحوه دسترسی افراد به هر طبقه فکر کنید. داشتن پله برای ساختمانها طبیعی هستند، اما نصب آسانسور بسیار مهم است، زیرا سریعتر و راحتتر بوده و برای افراد دارای معلولیت و محدودیتهای حرکتی ضروری است. قبل از خرید آنلاین آسانسور از تامین کنندگان صنعتی لازم است در مورد آسانسور و بالابر و انواع آنها نکاتی را بدانید با ما همراه باشید.
انواع آسانسور و بالابر
درگذشته، اکثر آسانسورها باید از طریق موتورخانه متمرکز کنترل میشدند. امروزه آسانسورهایی وجود دارند که به دلیل داشتن مکانیزم ایمنی داخلی نیازی به موتورخانه ندارند. چهار نوع آسانسور اصلی وجود دارد: هیدرولیک، کششی، MRL و وکیوم.
1. آسانسور کششی دندهای و بدون دنده یا گیرلس
این آسانسورها خود به سه دسته مختلف تقسیم میشوند:
آسانسور کششی
این آسانسور دارای طنابهایی است که از روی یک چرخ متصل به موتور الکتریکی که در بالای شفت قرار دارد عبور میکند. وظیفه اصلی طنابها بالا و پایین بردن اتاقک آسانسور است. میتوان از آن برای کاربردهای متوسط و بلند استفاده کرد و میتواند بسیار سریعتر از آسانسورهای هیدرولیک حرکت کند.
مانند سایر انواع آسانسور، این سیستم از وزنه تعادلی استفاده میکند که وزن سرنشینان و اتاقک را از بین میبرد تا موتور کار آسانتری را برای جابجایی بار آسانسور داشته باشد.
آسانسور کششی دندهای
آسانسور دندهای از موتوری تشکیلشده است که یک گیربکس به آن متصل است. وظیفه اصلی چرخدندهها تامین نیروی چرخی است که طنابها را به حرکت درمیآورد. این نوع آسانسور میتواند تا سرعت 500 فوت(حدود 150 متر) در دقیقه حرکت کند. حداکثر مسافتی که میتواند طی کند 250 فوت است.
آسانسور کششی گیرلس
آسانسورهای گیرلس، دندهای برای تنظیم سرعت ندارند. این مسئله باعث میشود آنها بتوانند با سرعت 2000 فوت(حدود 600متر) در دقیقه حرکت کرده و همچنین حداکثر 2000 فوت جابهجا شوند. آسانسورهای گیرلس بهترین گزینه برای آسمانخراشها محسوب میشوند.
2.آسانسور هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک معمولا توسط یک پیستون در پایین پشتیبانی میشوند. هدف این است که اتاقک آسانسور را به سمت بالا فشار دهید درحالیکه یک موتور الکتریکی سیال هیدرولیک را به سمت پایین پیستون هدایت میکند. وقتی زمان پایین آمدن آسانسور فرامیرسد، شیر مایع هیدرولیک را از پیستون آزاد میکند. این نوع آسانسور بیشتر در ساختمانهای 2 تا 8 طبقه استفاده میشود و تنها میتواند با حداکثر سرعت 200 فوت(60 متر) در دقیقه حرکت کند. در زیر جزئیات بیشتر آسانسورهای هیدرولیک آورده شده است:
آسانسور هیدرولیک طناب دار
در این نوع از طناب و پیستون برای افزایش حرکت اتاقک آسانسور استفاده میشود. حداکثر مسافتی که میتواند طی کند حدود 60 فوت(18 متر) است.
آسانسور هیدرولیک معمولی
با این نوع آسانسور، سیلندرهای هیدرولیک به داخل زمین کشیده شده و در داخل یک گودال حفرشده قرار میگیرند. اتاقک آسانسور بر روی پیستونی نصبشده است که در داخل سیلندر حرکت میکند.
آسانسور هیدرولیک بدون چاه
آسانسور هیدرولیک بدون چاه مشابه آسانسور معمولی است، اما نیازی به چاه یا شیار ثابت در زیر گودال ندارد. دارای پیستونهای تلسکوپی است. این پیستونها به اتاقک آسانسور اجازه میدهد تا 50 فوت (15 متر) حرکت کند. همچنین مدلی وجود دارد که دارای پیستونهای غیر تلسکوپی است که فقط میتواند تا 20 فوت(20 متر) حرکت کند.
دلیل اصلی محبوبیت آسانسورهای هیدرولیک این است که راهاندازی آنها مقرونبهصرفه تر است و در مقایسه با سایر آسانسورها هزینه نگهداری نسبتا کمتری دارند.
آسانسورهای هیدرولیک انرژی بیشتری مصرف میکنند زیرا از موتور الکتریکی استفاده میکنند که برخلاف گرانش زمین عمل میکند. شما باید بهطور منظم مایعات هیدرولیک را بررسی کنید زیرا یک نشتی کوچک میتواند بهراحتی منجر به یک رویداد فاجعهآمیز شود.
3. آسانسور (MRL)
آسانسور MRL یا Machine room less به عبارتی آسانسور بدون موتورخانه به آسانسوری گفته میشود که فضایی بهعنوان موتورخانه نیاز ندارد. اکثر آسانسورها با ماشینآلات واقع در بالای چاه آسانسور طراحی میشوند. این نوع آسانسور دارای ماشینی است که در فضای سرپوشیده تعبیهشده است و هر زمان که نیاز به تعمیر و نگهداری باشد، فقط از بالای اتاقک آسانسور قابلدسترسی است. این نوع آسانسور فقط میتواند مسافت 250 فوتی(75 متر) را با سرعت 500 فوت(150 متر) در دقیقه طی کند.
آسانسورهای MRL در ساختمانهای متوسط محبوبیت پیدا میکنند، زیرا در مصرف انرژی صرفهجویی میکنند و به فضای کمتری در طول ساخت نیاز دارند.
4.آسانسور پنوماتیک (وکیوم)
آسانسورهای وکیوم که در سال 2005 به جامعه آسانسور معرفی شدند، از هیچ کابل یا سیستم قرقرهای برای کار استفاده نمیکنند. این آسانسورهای هوا محور بر اساس قوانین طبیعی فیزیک کار میکنند. این سیستم بالابر که با مواد پلی کربنات و آلومینیوم ساختهشده است، اساسا یک لوله در یک خلاء مهرومومشده است. هوای زیر و بالای اتاقک آسانسور همان چیزی است که حرکت را تسهیل میکند.
وقتی دکمه بالا را فشار میدهید، سیستم فشار بالای لوله را کاهش میدهد و فشار هوای زیر را مجبور میکند که لوله را به سمت بالا فشار دهد. هنگام پایین رفتن برعکس این اتفاق میافتد - فشار پایین به حداقل میرسد و آسانسور را مجبور به پایین رفتن میکند.
ازآنجاییکه این نوع آسانسور در 3 مدل از یک سرنشین تا مدل سه سرنشین قابلدسترسی با ویلچر موجود است، بیشتر در مصارف مسکونی استفاده میشود.
خرید آنلاین انواع آسانسور و بالابر
اولین نکته برای خرید یک آسانسور استاندارد و ایمن، مشاوره با یک فروشنده معتبر است. زیرا اکثر مردم اطلاعات تخصصی درباره آسانسور ندارند و مجبورند به فروشنده اعتماد کنند و اگر فروشنده، فاقد صلاحیت باشد، بدیهی است آسانسور مناسبی تحویل شما نخواهد داد. از نظر قطعات نیز مهمترین ساختار آسانسور، ریل، اتاقک و موتور است که لازم است از اجناس متفرقه و بیکیفیت استفاده نشود. در فروشگاه آنلاین تجهیزات و ابزارآلات صنعتی انتاکالا ضمن مشاوره از کارشناسان میتوانید خرید آنلاین آسانسور را انجام داده و از خرید خود مطمئن باشید.
تامین کنندگان آسانسورها
فروشگاه کالاهای صنعتی انتاکالا یکی از تامین کنندگان صنعتی برجسته آسانسور در ایران برای انواع بالابر و آسانسور است. این شرکت آسانسورهایی را ارائه میدهد که بسیار باکیفیت ساختهشدهاند و مطابق با استانداردهای بینالمللی ایمنی و کیفیت هستند. همه آسانسورهای و بالابرهای انتاکالا برای ایمنی و عملکرد از بررسیهای کیفی دقیق عبور میکنند. انتاکالا طیف گستردهای از آسانسور/بالابر را بر اساس نیاز شما ارائه میدهد، شما میتوانید از سایت تجهیزات و ابزارآلات صنعتی انتاکالا به آدرس entakala.com بازدید کرده، خرید آنلاین آسانسور را نیز در این سایت انجام دهید.